Elias sommar

Känns som att sommaren är på väg att ta slut , trots att vi har hela augusti kvar. Det har hunnit hända så mycket på några få månader. Tiden tills det är dags för mig att börja jobba närmar sig med stora hemska steg känns det som, ändå är det inte förrän nästa år. Hur ska jag kunna vara utan min lille prins hela dagarna?
Men nu till Elias bravader den första sommaren.
Min son är ett litet matmonster, äter duktigt men det blir väldigt kladdigt. Tur att det är varmt så man kan sitta i bara blöjan.


Han har vuxit i den tuffa Pumadressen han fick av morbror Christofer i julklapp.Smaka pannkaka, det var smask!Midsommarfirande tillsammans med mormor och morfar i Borstahusen.Sen blev han sjuk, med feber och snorig näsa i flera dagar. Usch det är lika jobbigt varje gång.Vi planerade en resa till Öland och köpte en liten grill att ha i stugan vi hyrde. Elias tyckte kartongen var bäst.Härligt med Ölandssemester. Här hade vi en liten stuga i en vecka. Kunde haft mer tur med vädret, men de första dagarna var i alla fall fina. Elias tyckte det var roligt ändå. Han tittade på alla de större barnen som lekte och busade även för fullt själv.Elias tyckte det var så härligt att sova utomhus under parasollet.Första tanden bestämde sig för att sticka fram under semestern och då får man ju prova mat med lite bitar i. Då kan det bli väldigt kladdigt. Allra helst med favoriten spagetti och köttfärssås.En del utflykter blev det också.Gungorna på campingen var vi ju bara tvugna att prova och se vad roligt det var. Rutschkana däremot är lite läskigt.Mamma och pappa ville äta ute en dag och hade bokat bord på "Lammet & Grisen". Elias fick nöja sig med bebismat, men han älskade att vara där ändå. Det fanns så många människor att titta på och prata med att han var alldeles vild när vi var tillbaka i stugan.De här fina gummistövlarna fick Elias från en sko-outlet. Är de inte tuffa?Man blir trött av en vecka på Öland. Elias sov nästan hela vägen hem. Vi stannade till hos Maja och Kristian på Hasslödoppet när vi körde genom Blekinge, då var han i alla fall vaken.Sen var vi hemma hos mormor och morfar och busade. Ett ögonblicks frihet från vakande ögon och Elias, min vilda bebi, hann smaka på redskapen till kaminen. Tur att sot inte är farligt.Vi fick med en gåvagn hem, den har mamma och morbror haft när de var små. Elias tyckte det var roligast när mamma körde honom i den.Nu när första tanden kommit måste den ju borstas också. Det är jätteroligt att stå framför spegeln och borst tänderna tillsammans med mamma. Elias tittar med stora ögon och försöker göra likadant.Sen har vi ju favorithobbyn, tugga på skor. Mammas gamla tofflar är inte helt fel, lagom arom av fotsvett kanske?Sist men inte minst så har Elias börjat resa sig mot saker. Titta så fint han står i sin säng. Ibland försöker han resa sig mot saker som inte är riktigt stabila och blir arg när det inte går. Trots att mamma vakar ännu mer hinner det ändå ske bus. Elias försökte resa sig mot skurhinken ett obevakat ögonblick. Den välte och hela hallen blev ett vattenbad med Elias mitt i. Tror ni det avskräckte? Inte då, han blev istället sur när mamma skulle ta av de blöta kläderna och han inte fick plaska i vattnet som pappa hade fullt upp att moppa. Och han fortsätter att träna resning mot allt möjligt.