Ett orange lejon

Vi besökte höstglöd i Perstorp i lördags, Svenska kyrkan hade satt upp ett tält där barnen kunde få ansiktsmålning. När Elias fick syn på tältet ville han givetvis dit, ett annat lite barn hade också bestämt sig att målas men blev blyg. Mamman försökte locka, men det gick inte. För Elias var det ingen tvekan, han visste dessutom vad han skulle ha för motiv direkt. Ett LEJON!! Thea ville inte, hon skakade bestämt på huvudet och sa NÄE. När Elias satt och blev målad dröjde det inte länge förrän det strömmade till fler barn som ville bli fina, det är nog lättare att våga om det redan sitter någon där.
Se så fin han blev.
 
 
Elias blev jättenöjda när han tittade sig i spegeln och med all positiv uppmärksamhet han fick när vick gick och tittade i butikerna.
Matchade fint till sin orangea jacka. Lilla systers arm och ryggtavla i likadan jacka syns i bakgrunden.
 
Vi hade en shoppingweekend med husvagnen i Ullared i september. Elias ville bestämt ha den orangea jackan, det fanns både grönt, lila och blått också. Till Thea var orage den enda färgen som fanns kvar i hennes storlek, förutom grönt och blått. Det tyckte mamma inte var något för denna lilla flicka. Elias tyckte det var helt okej att de båda skulle ha samma färg, så på det sättet fick det bli. Vilket var bra så här i efterhand för jag tycker dem blir bara finare och finare i sina jackor för var gång de har dem på sig. Var lite orolig för att smuts skulle synas mycket, men jackorna är verkligen toppen. Fortfarande lika fina nu fler veckor senare trots användning på dagis dagligen och då ska tilläggas att mina barn är inga stillsamma små liv.
 
 
Enda problemet vi upplevt, var en morgon när vi gjorde oss klara för att åka till dagis. Elias var förtvivlad för att hans kofta inte fick plats i jackan. Mamma tyckte det verkade konstigt med tanke på att vi köpte den större storleken av de två som testades, tills jag insåg att det var ju Theas jacka han hade lyckats få på sig. Hi hi :) lite skillnad på storlek 86 och 122.