6 månader

Lilla Thea har hunnit bli 6 månader nu, både tiden och hennes utveckling springer iväg. Det är knappt vi hinner med.
Börjat med mat, smakisar strax innan fyra månader. Thea har hela tiden varit nyfiken och försökt stjäla maten som stoppades i våra munnar när hon befann sig i knät. Så inga problem att komma igång här inte. Nu är det frukostgröt, lunch med efterrätt och kvällsgröt som gäller. Hittills har inget ratats.
Sittövning på mjuk underlag tillåter fall utan tårar. Thea är här fyra månader.
Övning ger färdighet. Vid 5 månader vågar mamma låta Thea sitta på golvet med kuddar runt sig. Nu vid 6 månader sitter hon helt utan stöd, men har inte riktigt förmågan att hantera alla fall så mamma är alltid alldeles i närheten och passar så att hon inte slår baklänges. Framåt och åt sidan börjar hon förstå att ta emot eftersom hon nu kravlar framåt för fullt.
Provsmakat strandsand på Sibirien i Ängelholm, det var härligt att ligga i sanden och pilla med händerna.
Elias gamla gåstol har kommit till användning. Elias var aldrig särskilt förtjust i den, han stod mest och hoppade lite i den och lekte med grejerna en stund. Thea däremot är en riktig bulldozer, hon tar fart allt vad hon kan. Hon backar och svänger målmedvetet. Jagar Elias, rycker i gardiner och försöker öppna lådor. Här är hon på väg för att röja på Elias rum, till storebrors förtret. Thea är en tjej som gillar fart och fläkt, har aldrig gillat att sitta stilla för länge. Sköterskan på BVC skojar och säger att Thea föddes stående. Vi får väl se när hon tänkt börja gå, just nu är det kravling likt en vessla som gäller. Helst om hon får syn på Elias leksaker, de är väldigt roliga att ta för han blir ju så sur då. Oj vilka syskonbråk vi har framför oss :) och en massa kärlek.

Kommentera här: