Gjutning

I sommar har vi haft gjutningsprojekt i trädgården. Två plattor har gjorts, en som ska bli grunden till vårt garage och en till det blivande uterummet.
En massa material beställdes hem. Isoleringen var flera staplar hög och fick köras i två lass. Armeringsmattorna var inte så små. Tack vare lillebror Christofer fick vi lossat allt snabbt och smidigt. Bra priser och service från Bolist i Fleninge som körde hem grejerna till oss.
Utsättning av kantelement och paddning av underlaget. Pappa och sambon slet i ett knasigt väder, ömsom rengskurar, blåst och uppehåll.
Dags för isolering 200 mm tjockt lager.
Armerat och kantlister vid portarna är på plats, sen var det bara att vänta på bra väder för betong.
För plattan till uterummet valdes en annan metod för ramen. Snickad träram, isoleringen här är 60 mm.
Burspråk mellan pelarna kommer det att bli.
Äntligen blev det väder för gjutning.
Syskonen bus på första parkett.
7 kubik vibrationsfri betong beställde vi till båda plattorna.
Slodning, tungt i armarna på sambon efter två plattor.
Men resultatet blev bra, så det var nog värt slitet.
Sen skulle det vattnas och vattnas och vattnas, givetvis kom den riktiga sommarvärmen just när vi gjutit. Tur att vi har Elias som hjälpte till.
1 Cicci:

skriven

Så duktiga ni är som klarat detta själv!! Själv har vi fått anlita fackmän till att fixa vår garageplatta (kom på nu att jag nog glömt blogga om det)!! Det blir nog bra med ett litet burspråk i uterummet, har själv funderat på det för det känns kanske lite för trångt utan! Kul att se lite uppdatering på bloggen! ;-)

2 V:

skriven

Hejsan,

vilka bra bilder ni tagit på gjutningen! Skulle ni inte kunna visa upp det på Byggla? Vi har just nu en byggmästartävling. Ni borde delta, då ni gjort något riktigt imponerande! Maila mig så berättar jag mer :)

Hoppas ni är nöjda med gjutningarna!

Mvh

Vendela på Byggla

3 Vendela:

skriven

Hej igen,

jag var för snabbt att trycka på knappen- glömde ju mailadressen! Här kommer den iaf: vendela@byggla.se

/Vendela på Byggla

Kommentera här: