Våryra

Nu är våren här med besked i Skåne, ja det är till och med sommarvärme och även fast vinden blåser är det knappt den fläktar. Antagligen blir det ingen majbrasa idag, vi har inte haft regn på hur länge som helst och eldningsförbud råder.
Den här månaden har bara rusat förbi. La in bilderna från kameran och insåg vad mycket som hänt sen sist.

Lalandia blev en jättemysig påskhelg. Elias hade hur kul som helst.
Roligast i vattnet är när det plaskar. Morfars plaskande fingrar var bäst.
Sen var man ju tvungen att fika lite. Pappa drack öl och Elias vatten.
Elias smaskade även i sig en del majskrokar.


Det kan bli tröttande att bada och då måste man vila lite.
Elias blev förkyld med otäck hosta och fick ta igen sig efter påskens bravader hemma i soffan. Fast ork för lite lek finns ändå alltid.
Mamma och pappa har haft balkong makeover. Betonggolv är ingen hit att gå på och det är inte heller roligt för en liten kille att vara där ute heller. Trätrall blev det och nya möbler. Nu saknas bara lite grönt också.

Här startas det.
Och flaggan vajar i vinden.
Nu är allt klart utom några hörnor som ska sågas till.
De nya fina möblerna.Det här blev vi väldigt nöjda med.

Polisen har också varit och testat vår balkong. Natten till onsdag vaknade vi av att Berta skällde. Någon stod i trapphuset och tokringde på grannens dörr och bankade.  "Öppna det är polisen" hörde vi sen, hela trapphuset var fullt av poliser. Vi fattade ingenting och var helt yrvakna. Efter ett tag ringde de på vår dörr och ville låna vår balkong. Eftersom grannen inte öppnade men hans TV var på, det hade polisen sett när de kollade på baksidan av huset. Våra balkonger ligger vägg i vägg och polisen ville då klättra över från vår balkong till grannens. De såg dock inget. I över en timme höll de på att försöka få grannen att öppna. Till slut hade de tagit dit en låssmed och då öppnade grannen. Vilken påstod att han sovit så djupt att han inte märkt något. Skönt om man kunde sova så hårt.
Sambon snackade med grannen igår som inte hade någon som helst aning vad polisen ville, de hade fått nåt larm om något men om vad fick vi inte klarhet i. Enligt grannen hade polisen dock stått med k-pistar när han öppnade dörren.
Han undrade om vi visste något????
Det hela var mycket märkligt........
Poliserna var dock väldigt trevliga och bad om ursäkt för att de väckt oss. Men de var inte lika söta som den här polisen.
Vår by är ganska liten men har sin glimtar, tog med mig kameran ut på vår promenad igår.


På väg ut hämtar vi vagnen i förrådet.
Vägen till parken.Elias håller koll på mamma när hon slänger Bertas bajspåse.
Nu går vi in i parken.
Här finns en liten slinga som går runt.
Vi tittade på blommarna som växer vilt och planetringarna.
Vy över parken.
Tulpaner.
Visst får man vårkänslor.
Här finns även en lekplats och flera grillplatser.
Elias blev trött av att titta på alla saker.
Så nu lämnar vi parken för denna gång.

Kan själv

Elias är en envis liten pojke och tycker att han kan det mesta själv redan. Därför blir han sur på mamma när han inte får äta själv eller hjälpa till att läsa tidningen. Det är svårt att läsa tidning tillsammans med Elias då han bläddrar väldigt fort och gärna komprimerar artiklarna genom att skrynkla sidorna.
Fast han är väldigt duktig också. Han tränar sin fingermotorik flitigt med nappen och sina leksaker. Elias tycker det är väldigt roligt att dra ut nappen för att prova sätta tillbaka den själv. Han lyckas en hel del av gångerna. Igår när vi var på vår dagliga promenad med Berta var Elias trött och låg och pillade med nappen innan han somnade. När jag senare kikade till honom i vagnen upptäckte jag att han fått nappen upp och ner denna gången, men det verkade gå lika bra det. Han sov väldigt nöjd under hela promenaden.
I måndags var han väldigt sur på mamma när hon skulle ge honom vatten i nappflaskan efter dagens lunch. Eftersom jag vet att han bara kastar flaskan i golvet om han får den när han sitter i stolen la jag honom på golvet och tänkte att vi provar väl. Och tänka sig, Elias hade rätt, han kunde själv.
Tänker dock inte låta honom äta själv än, så roligt ska vi inte ha.Han blev dock lite förvånad själv att det gick så bra och helt överlycklig. Därför var han tvungen att prova om man kunde göra sitt lyckosprattel samtidigt.Fast det dröjde inte länge innan flaskan åkte ur munnen.Då fick mamma hjälpa honom lite.Men redan dagen efter klarade han helt själv att få flaskan i munnen utan hjälp. När pappa kom hem från jobbet visade vi honom hur duktig Elias var. Pappa blev så imponerad att han sprang och hämtade videokameran och dokumenterade tillfället på film också.

Sittövning

Satt och tittade på bilder i datorn igår, det var bara fem månader sedan vi kom hem med en liten bebis och oj vad mycket som hänt sedan dess.
Elias har börjat bli stadigare i ryggen och vi tränar att sitta själv lite, vilket han blir väldigt stolt över när han kan och tycker är jätteroligt. Vi tränar i sängen så att om man trillar landar man mjukt.Sen Elias började vända över på mage vid ca 4 månaders ålder gör han inget annat, lägger man honom en stund för att fixa med något ropar han efter ett tag för att visa att han vänt sig och flinar glatt när man kommenterar det.Nu när han ligger på mage försöker han kravla och har en även gjort antydningar till att försöka ställa sig på knäna. Än så länge roterar han bara runt där han ligger, så man vet var han är om man lämnar rummet en stund.Jag har börjat ordna lite i den delen som blir Elias i arbetsrummet, en hylla är ordnad och lite ommöblering har gjorts. Sen kommer gästsängen och mitt sminkbord också flytta ut härifrån, så att ett litet möblemang med bord och stolar kan få plats till Elias istället.Bakom Elias hylla har det blivit en liten datorhörna istället och det blev mycket mysigare.
Var bara tvungen att prova en wallie också, djungelpaketet är inhandlat (det blev det jag har lagt in i ett annat inlägg). De andra får vi sätta upp när gästsängen är nerplockad, tänkte ha trädet (mätstickan) på den väggen. Helst skulle jag vilja sätta upp alla nu. Får tjata på sambon lite att vi ska ta bort sängen. Funderar på att sätta giraffhuvudet så det sticker fram bakom gardinen och ger illusionen av att den står nere på gatan och sticker in huvudet genom fönstret.
Jag får lägga upp fler bilder sen när det blir klart nån gång.