Smakis

Elias har fått börja prova smakisar. Vi har startat med potatis uppblandat med mammas bröstmjölk, och det är riktigt smaskigt.
Elias gapar duktigt och stort och hugger i skeden som en liten kobra, sen smaskas det högt.
Jag tror han ärvt sin aptit efter morbror Christofer som kunde svälja en hel banan på tvären när han var en liten bebis.
Så här såg det ut första gången.Har ni sett förresten vad duktigt han sitter i sin "hokuspokus" stol. Uppallad med ett täcke sitter man ju hur bra som helst och så här glad blir man när man får vara med vid matbordet.Morbror Christofer är en av de personer Elias fått sitt andranamn från. Vi ska ha namnkalas för vår lille kille imorgon och då får alla bjudna välkomna lille Elias Anders (efter sin pappa) Christofer. Så här fin kommer Elias vara på kalaset.Vid namnceremonin kommer Elias få ett halsband istället för vatten på huvudet eftersom detta är en ickereligiös tillställning.


GodbitarHan blir bara större och duktigare min lille godbit. Som ni ser sitter han alldeles själv bland kuddarna i mitten, nä han kan inte riktigt sitta själv än men en kort sekund med mamma alldeles intill och en snabb fotograf lyckades få till den bilden. Babysittern och ett spelande babygym är två roliga saker att slå på och dra i och givetvis ska allt man får tag  i in i munnen. Fingrarna är favoriter.  Det är ju så roligt att upptäcka saker.
På badet börjar han bli en riktig liten fisk, åtminstonne när han simmar bröstsim. Vid ryggsim är det roligare att ha fötterna rakt upp i luften för egen beskådan. En av de andra mammorna har en digitalkamera som kan fotografera under vatten. Tyvärr har det inte tagits något sådant på Elias än, han fick inte dyka förra gången pga nästäppa men det tar vi igen nästa gång. Vi dök en gång första gången vi började med dykövningarna och det gick jättebra, lite förvånad blev han men inte alls rädd. Så det ska bli kul att se hur han reagerar vid nästa tillfälle.
Elias brukar vara väldigt tyst när vi är på allmänna platser och jag får ofta frågan om han alltid är lika snäll och lugn. Jag kan tala om att det är han inte alltid hemma, snäll är han givetvis. Men han kan vara både gnällig, skrikig och missnöjd även han och när han sätter den sidan till kan han ha ett väldigt temperament. Undrar vem han fått det ifrån...? Det är inte bara till utseendet man märker att han är min son, hi hi. Fast oftast är han väldigt glad och busar med sin mamma och skrattar högt när hon kommer på det och kallar honom för busunge. Elias är en riktig liten snackis och för ett tag sen upptäckte han att man kan leka med olika toner i rösten, jag trodde han hade lagt det på hyllan men nu när han blivit frisk från förkylningen kom stora alfabetet med de höga tonerna fram igen när han leker.

Pojkrum

Det kommer givetvis dröja innan vi flyttar in Elias till sitt eget rum. Det blir dock inte helt ett eget rum. Då vi bor i en trea och sambon vill ha ett "datorrum" får Elias dela sitt rum med skrivbord och bokhylla, men största delen blir Elias. Drömmen är ju att vi ska flytta till ett hus en dag, men till dess planerar vi det bästa för vår lille pojke.
Även om han inte kommer sova där än på ett tag ska han ju ha någonstans där han kan ha alla leksaker och busa. När man bor i hyreslägenhet kan man ju inte riktigt göra precis som man vill. Då är wallies en jättebra lösning, dessa kan man ta bort utan att underlaget blir förstört och återanvända.
Färgen i rummet är ljust ljust gul och jag har hittat jättesöta wallies som skulle passa in. Det ska bli så roligt att få inreda och göra fint till honom.
Det här är ett stort paket med wallies som är rätt stora och en av bilderna är en mätsticka.

Vad tror ni om det?