Växer

Oj vad tiden går fort, min lille prins växer så det knakar. Sist vi var på BVC, vid 4 veckors kontrollen, hade han gått upp till hela 4 kg. Allt går framåt, han håller huvudet jättehögt när han ligger på mage och älskar att titta på saker.
Den 17/11 ammade han för första gånngen helt utan amningsnapp, det var lite protester vid några tillfällen och jag fick ta till nappen några enstaka gånger under de närmsta dagarna. Men sedan den 20/11 har vi inte behövt använda nappen en enda gång. Kan ni gissa om mamma var stolt över sin duktiga pojke då?
I veckan var vi hos tidningsfotografen, så alla som har HD, NST eller Landskrona posten får hålla utkik efter annonsen. För er som inte har tidningarna men ändå vill se håll utkik på HD.s hemsida.


Vägning

Lille plutten växer så det knakar, vi var på BVC besök i tisdags och då hade Elias gått upp till 3200 g. Växt på längden hade han gjort också, hela 3 cm så nu mäter han 53 cm. Fortfarande en långsmal kille.
Trots det kan mamma inte riktigt sluta oroa sig för att han inte går upp i vikt ordentligt. Sambon kom då på idén att vi kunde väga honom på köksvågen, det blir inte exakt men man får ett litet hum om hur mycket han väger.
Då kan mamma andas ut lungt. Vi har nu kunnat sluta med mjölkersättningen och han har senaste veckan endast fått amma, vilket gått bra med tanke på viktökningen.  Så nu försöker vi arbeta på att avveckla amningsnappen, förhoppningsvis ska vi väl slippa den också en dag.