Lalandia

I påsk åker vi till Lalandia med vår lille badfisk, tillsammans med mormor och morfar.
Det kräver dock ett inköp av nya badkläder för min del. Vissa kroppsdelar blir ju större av graviditet så när vi var i Thailand i somras var det två bikiniöverdelar som inte passade längre. Köpte en trekantsbikini där eftersom jag tänkte att då är det inga kupor som kan bli för små och klämma någonstans. Men en sån bikini känns inte så lämplig när man ska skutta rundor och åka en och annan kana på äventyrsbad. Har väl inte riktigt tyckt att den passar sig så bra till babysimmet heller känns som att det är mer för sommar och solning, men nu har jag ju fått ännu en anledning till att köpa något nytt.
Jag är inte förtjust i badräkter men ville inte ha en bikini, då finns ju tankinin som verkar bra. Så det beställde jag. Två överdelar och två underdelar så att man har ombyte, man blir rätt kall efter ett tag i blöta badkläder.
Dem här är väl inte så dumma, beställda från Haléns. Bra när man kan beställa delar var för sig, då kan man mixa och matcha som man vill.
Cool kille

Nu har de kommit, världens fräckaste strumpor som jag beställde i fredags hos Lasselasseliten
De kommer från Trumpette och ser ut som små basketkängor.Sex par strumpor var det i den här fina asken, alla i olika färger.Som ni kanske ser saknas det ett par, de sitter nämligen på den här coolingen. Det var inte bara mamma som tyckte strumporna var häftiga, Elias blev också väldigt nöjd.Rena fotomodellsblicken och posen, akta er flickor.Inte nog med att de är snygga, de har halksula också. Så vi passade på att inviga hoppgungan idag. Den var rätt rolig till en början, sen blev Elias trött och somnade i mammas famn.

Namnkalaset

Den 28 februari hade vi namnkalas för Elias. Vi hade hyrt en sal i folketshus här i Teckomatorp som vi klädde med ballonger och serpentiner i blått och silver.Gästerna välkomnades med ett program över dagen och ett glas mousserande, alkoholfri cider till barn och chaufförer givetvis.
Efter minglet höll pappa ett välkomsttal till gästerna och berättade varför vi valde att ha ett namnkalas istället för dop.
Därefter läste Elias farfar en dikt.
Mamma höll i namngivingen och berättade då om vilka namn som valts, vad dessa betyder och varför det blev dem namnen.
Elias morfar läste en dikt för honom och mormor höll ett jättefint tal, allt filmades så att Elias kan titta på det när han blir större.
Till sist skålade vi och hurrade för Elias.
Sen stod smörgåstårta på menyn. Tyvärr missade vi att fotografera dessa innan de var slut, Kan berätta att de var väldigt goda och uppskattade. Det var en med lax och räkor och en med rostbiff och skinka. Till pappas glädje blev det t o m lite över som vi gottade oss med även på söndagen.
Mellan maten och tårtan öppnade vi Elias paket, Elias själv låg och sov i vagnen helt utmattad efter namngivningen.
En massa fina saker fick han.Smörgåstårtorna var beställda hos Ica´s delikatessdisk i Svalöv, men tårtorna som serverades efter paketöppningen dem hade mamma slitit med själv. De blev väldigt goda och fina om hon får säga det själv.När kalaset var över och vi kom hem kändes det som det var mitt i natten. Vi hade gått upp tidigt och stressat en del för att hinna med allt som var kvar att fixa till kl 13 då gästerna skulle komma. Kl var bara ca 18.30, men vi var helt slut. Vi tittade på Melodifestivalens sista deltävling och stöp sedan i säng.

Tack underbara mormor och morfar för hjälpen vi fick, älskar er!