ESC

I morgon är det finaldags, men det är det väl ingen som har missat. Har hört lite från bidragen, men det finns inget som direkt "skriker" vinnare. Visst är det väl roligt om det går bra för Sverige, lite patriotisk som man blir när det är tävlingsdags.
Det verkar i alla fall som att de pinsammste bidragen, tänker på bland annat kalkonen och "leto svet"-gubbarna, inte fick gå vidare. Annars brukar sådan bidrag locka till sig lite röster. Fast något som stör mig är de som sjunger på engelska och gör det väldigt dåligt, då hade det väl varit bättre att sjunga på sitt eget modersmål.
Det är dock ingen som har missupfattat engelskan så som den här tjejen.Det görs ju mycket bra musik i världen, varför måste schlagermusik vara så dålig. Hur många texter har inte varit tvugna att ta till de mest löjliga nödrim för att man ska få ihop det. Fattar egentligen inte varför jag tittar på det, men man hoppas väl att varje år ska det komma ett "wow".

Jag får trösta mig med min nya favorit, helt underbar, det är så att alla håren på kroppen ställer sig rakt ut.

v 18

Nu går vi snart in i en ny vecka och det är bara en och en halv vecka kvar till UL , nu finns det inte längre någon som tvekar att gå fram på jobbet och fråga om det är en bebismage. Människor som inte känner en så väl vågar inta bara gå fram "det kan ju vara känsligt sånt där" som dem säger. Alla som får svar på frågan hur långt det är gånget, frågar därefter är det första? sen kommer: -Är det två stycken?
Är jag verkligen så stor?
En annan sa, när jag klagade på att jag knappt har några kläder längre som passar, -ja det blir ju så där på slutet.
-På slutet utbrast jag! Jag är inte beräknad förrän i oktober.
Då började hon räkna på fingrarna och insåg att det är ju omkring fem månader kvar, och så frågade hon: -Är det två stycken?

image77
v 16+6

image78

Ändå har jag inte gått upp särskilt mycket i vikt, inte mer än 3 kg vilket är helt normalt. Fast sen har jag ju lite reserver att ta ifrån så jag hoppas, eftersom att det inte är någon fara när man har haft extrakilon sen innan, att jag inte kommer gå upp så mycket. Hittade en tabell som visade hur mycket man borde gå upp beroende på tidigare BMI, jag behöver inte gå upp mer än omkring 7-11 kg. Barnmorskan håller förhoppningsvis koll på det där och säger till om det inte verkar okej.
Ja ja, det där med vikten det ordnar sig väl efteråt. Just nu koncentrerar vi oss på att äta saker som är bra för mig och bebisen och inte använda graviditeten som en ursäkt för att äta en massa onyttigheter.

På tal om onyttigheter så ska vi på kalas i helgen, "tonårskalas". Sambon systerdotter fyller 14 år. Tycker tonåren är en svår ålder att köpa present till, allra helst när de inte önskat sig något speciellt. Har glömt bort vad man själv ville ha då, men det var väl cd-skivor och sånt. Det blev i alla fall en bok, "Gossip girl", dvs den som låg till grunden för tv serien som gick på kanal 5 för ett tag sen. Fanns tydligen en hel serie, så vi köpte första delen, sen får hon fortsätta själv om hon vill och så blev det lite smink.

image79

v 17

Tiden går fort, hinner inte riktigt med att uppdatera bloggen i samma takt som magen växer. Men eftersom "mormor" efterlyste en ny magbild får jag ju ta mig i kragen.
Vädret här i Skåne är rena sommarhettan, helt  underbart men det tar på krafterna och jag ser fram emot den där perioden de talar om. Då tröttheten försvinner och man kan få känna sig lite vid liv om kvällarna. Har börjat känna av lite foglossningar ibland när jag suttit ett tag, tack och lov går det över ganska fort. Kan inte säga om jag känt någon rörelse än, enligt en del skrifter kan man göra det redan nu. Vet inte om det är inbillning det jag känt eftersom jag inte har något att jämföra med, de säger ju att de som väntar sitt andra barn kan känna rörelser jättetidigt eftersom de vet hur det ska kännas och vad de har att förvänta sig.
Nu när det har gått en tid tänkte jag lägga med alla bilder, från den första till nu så ni kan se "förvandlingen".

image68
v 16+0

 
  v 10+2                      v 11+4


 
v 12+6                      v 14+1v 15+0

Vecka 17

image76
Nu är bebisen ungefär 13 cm lång från hjässa till rumpa och väger ca 140 g. Med hjälp av ett speciellt stetoskop är det nu möjligt att höra bebisens hjärtslag. Bebisen samlar nu på sig fett för att kunna hålla värmen efter födseln och lagrar näring.