Makeover

Vi hade två pallar från IKEA som vi köpte till vår Klippansoffa under studietiden i Karlskrona. Vi hade inte så gott om plats och ont om sittplatser, så pallarna var ferfekta. Soffan fick sedan en ny ägare, men pallarna behöll vi. De finns fortfarande kvar på IKEA och heter Solsta Pällbo
 
 
Pallarna hade mörkblått överdrag vilket inte riktigt passar in hos oss idag. Har alltid tänkt att de ska kläs om för tanken var att ha dem i blivande allrummet på ovanvåningen, det som blir barnens tv och spel hörna. Då är det alltid bra med extra sittplatser. Nu hittade jag ett tyg på IKEA (var annars ;) ?) i lila, grönt, turkost och rosa. Precis de färger som finns och kommer att finns här i huset efterhand som vi inreder ovanvåningen. Så nu kan jag ha pallarna precis var jag vill, efter behov och ända ha små färgglada praliner istället för något neutralt.
 
 
Visst ser det ut som om man skulle kunna äta dem. Tyget heter Annbeth och var verkligen prisvärt, rejält tyg med genomtryck. Kunde inte bestämma mig om  de skulle ha stående eller liggande tyg, sambon och jag hade som vanligt olika smak i saken. Så efter lite mammakonsultation gjorde jag slag i en annan tanke som fanns, att göra en av var. Ser nu att tyget behöver strykas lite, annars är jag väldigt nöjd med mitt resultat.
 
Jag håller inte med de som tycker att IKEA är tråkigt och opersonligt för att det finns i var mans hem. Tvärtemot kan man istället göra det precis hur personligt som helst eftersom man inte lagt en förmögenhet på grejerna. Här är en sida med bara en massa inspiration om hur man kan pimpa sina IKEAmöbler, IKEAHackers
 
När det gäller inspiration finns det ett jättebra forum för alla hemmafixare, Byggla. Forumet drivs av Byggmax och där kan man diskutera och lägga upp sina byggprojekt, stora som små. Nu kan man också tävla om att bli sommarens mästerbyggare, vi har lagt upp vårt garageprojekt och tävlar. En vinst på 5000 kr hade ju inte varit fel.
.
 
 
 
 

Gjutning

I sommar har vi haft gjutningsprojekt i trädgården. Två plattor har gjorts, en som ska bli grunden till vårt garage och en till det blivande uterummet.
En massa material beställdes hem. Isoleringen var flera staplar hög och fick köras i två lass. Armeringsmattorna var inte så små. Tack vare lillebror Christofer fick vi lossat allt snabbt och smidigt. Bra priser och service från Bolist i Fleninge som körde hem grejerna till oss.
Utsättning av kantelement och paddning av underlaget. Pappa och sambon slet i ett knasigt väder, ömsom rengskurar, blåst och uppehåll.
Dags för isolering 200 mm tjockt lager.
Armerat och kantlister vid portarna är på plats, sen var det bara att vänta på bra väder för betong.
För plattan till uterummet valdes en annan metod för ramen. Snickad träram, isoleringen här är 60 mm.
Burspråk mellan pelarna kommer det att bli.
Äntligen blev det väder för gjutning.
Syskonen bus på första parkett.
7 kubik vibrationsfri betong beställde vi till båda plattorna.
Slodning, tungt i armarna på sambon efter två plattor.
Men resultatet blev bra, så det var nog värt slitet.
Sen skulle det vattnas och vattnas och vattnas, givetvis kom den riktiga sommarvärmen just när vi gjutit. Tur att vi har Elias som hjälpte till.

6 månader

Lilla Thea har hunnit bli 6 månader nu, både tiden och hennes utveckling springer iväg. Det är knappt vi hinner med.
Börjat med mat, smakisar strax innan fyra månader. Thea har hela tiden varit nyfiken och försökt stjäla maten som stoppades i våra munnar när hon befann sig i knät. Så inga problem att komma igång här inte. Nu är det frukostgröt, lunch med efterrätt och kvällsgröt som gäller. Hittills har inget ratats.
Sittövning på mjuk underlag tillåter fall utan tårar. Thea är här fyra månader.
Övning ger färdighet. Vid 5 månader vågar mamma låta Thea sitta på golvet med kuddar runt sig. Nu vid 6 månader sitter hon helt utan stöd, men har inte riktigt förmågan att hantera alla fall så mamma är alltid alldeles i närheten och passar så att hon inte slår baklänges. Framåt och åt sidan börjar hon förstå att ta emot eftersom hon nu kravlar framåt för fullt.
Provsmakat strandsand på Sibirien i Ängelholm, det var härligt att ligga i sanden och pilla med händerna.
Elias gamla gåstol har kommit till användning. Elias var aldrig särskilt förtjust i den, han stod mest och hoppade lite i den och lekte med grejerna en stund. Thea däremot är en riktig bulldozer, hon tar fart allt vad hon kan. Hon backar och svänger målmedvetet. Jagar Elias, rycker i gardiner och försöker öppna lådor. Här är hon på väg för att röja på Elias rum, till storebrors förtret. Thea är en tjej som gillar fart och fläkt, har aldrig gillat att sitta stilla för länge. Sköterskan på BVC skojar och säger att Thea föddes stående. Vi får väl se när hon tänkt börja gå, just nu är det kravling likt en vessla som gäller. Helst om hon får syn på Elias leksaker, de är väldigt roliga att ta för han blir ju så sur då. Oj vilka syskonbråk vi har framför oss :) och en massa kärlek.