Takfönster

Senaste besöket gjordes igår. Nu är det bara nockpannorna som saknas. Takfönsterna har kommit på plats. Snart händer det nog inte mycket mer förrän efter semesterperioderna är slut, men det gör inget för jag ska också ha semester snart. Om två veckor börjar semestern och då drar vi iväg med husvagnen och kopplar av ifrån allt vad husbygge heter.Takfönstret där allrummet på ovanvåningen kommer att vara.......och takfönstret i blivande badrummet där uppe.

Takarbete

Vi har försökt följa husbyggets alla etapper, just nu känns det som att de största förändringarna som sker är på utsidan.Förberedelserna för att kunna lägga på takpannorna.Våra snygga röda takpannor, vädret är härligt och killarna jobbar på.

Husresning

Den 31 maj restes huset, ytterligare en milstolpe avklarad i husbyggarlivet.
Det var en imponerande syn och vilka duktiga arbetare vi har. Allting gick snabbt och smidigt, tur med vädret hade vi också. Mestadels uppehåll och till och med solsken på slutet av dagen.
Nu är det inte bara en tomt, utan verkligen början till ett hem vi åker och tittar på lite då och då.Så här kom själva delarna som skulle bli huset, som att bygga med riktigt stora legobitar.En vägg på väg.Det går fort, nu är nästan hela bottenvåningen på plats.Sen var det dag för ovanvåningen, här kommer gaveln mot baksidan av tomten.Sen var det takstolar och ytterligare gavlar, ovanvåning fram och för ryggåstaket i blivande vardagsrummet.Lite innerväggar kom upp också, här ser man väggen mellan de två rummen som blir sovrum. Fönstret till vänster är sovrummet och det till höger kommer vara i badrummet.Det sista som gjordes var att täcka för taket.