Namnkalaset

Den 28 februari hade vi namnkalas för Elias. Vi hade hyrt en sal i folketshus här i Teckomatorp som vi klädde med ballonger och serpentiner i blått och silver.Gästerna välkomnades med ett program över dagen och ett glas mousserande, alkoholfri cider till barn och chaufförer givetvis.
Efter minglet höll pappa ett välkomsttal till gästerna och berättade varför vi valde att ha ett namnkalas istället för dop.
Därefter läste Elias farfar en dikt.
Mamma höll i namngivingen och berättade då om vilka namn som valts, vad dessa betyder och varför det blev dem namnen.
Elias morfar läste en dikt för honom och mormor höll ett jättefint tal, allt filmades så att Elias kan titta på det när han blir större.
Till sist skålade vi och hurrade för Elias.
Sen stod smörgåstårta på menyn. Tyvärr missade vi att fotografera dessa innan de var slut, Kan berätta att de var väldigt goda och uppskattade. Det var en med lax och räkor och en med rostbiff och skinka. Till pappas glädje blev det t o m lite över som vi gottade oss med även på söndagen.
Mellan maten och tårtan öppnade vi Elias paket, Elias själv låg och sov i vagnen helt utmattad efter namngivningen.
En massa fina saker fick han.Smörgåstårtorna var beställda hos Ica´s delikatessdisk i Svalöv, men tårtorna som serverades efter paketöppningen dem hade mamma slitit med själv. De blev väldigt goda och fina om hon får säga det själv.När kalaset var över och vi kom hem kändes det som det var mitt i natten. Vi hade gått upp tidigt och stressat en del för att hinna med allt som var kvar att fixa till kl 13 då gästerna skulle komma. Kl var bara ca 18.30, men vi var helt slut. Vi tittade på Melodifestivalens sista deltävling och stöp sedan i säng.

Tack underbara mormor och morfar för hjälpen vi fick, älskar er!
1 Helena:

skriven

Du är för gullig. Ska bli kul att se filmen sedan.

Kanske redan imorgon?

Ha det gott, puss och kram, mormor.

2 soffie:

skriven

Grattis till Elias fina namn .

Vad mycket fint han fick och vad trevligt det lät,

kram å ha en go helg

3 anna:

skriven

ja det löste sig , jag fick hjälp av en annan tjej :)

4 Emma:

skriven

Ja visst är det!

Ha en trevlig helg :-)

5 Jennie:

skriven

åh va söt tårta :)svar; haha tack :) de hoppas jag

6 Lena:

skriven

Vilken härlig fest för Elias! Vi har träffat en bebis som ska heta Max Elias. Han ska antagligen kallas för Max. Min systers ena pojke heter Elias och det är ett super gulligt namn och er son är super gulig så det passar ju fint :DVilken mysig tårta ni bjöd på!Kram

Kommentera här: