Bygglov

Igår var vi på möte för att bestämma färg på husets exteriör till bygglovsansökan. Eftersom vi redan visste vad vi ville ha gick det snabbt och smidigt.

Som jag redan skrivit kommer vi putsa fasaden. Det blir en creme vit varm, á la vaniljvisp nästan, färg med minsta konrstorleken. Vill ha det ganska slätt. Tyvärr har jag inte hittat någon färgbild som kan beskriva den bättre. Det får bli bilder på den riktiga varan sen när huset är rest. De hade ett prov som vi jämförde med färgen på fönster och höll upp mot takpannorna hos Lb-hus. Vill ju inte att husfärgen ska bli för vit så att dörrar och fönster ser gulaktiga ut trots att de är vita. Har nämligen sett ett hus som hade alldeles för vit fasad och det blev inte bra. Men det här kändes bra och vi var både helt överrens om allt på en gång, inget behövde kompromissas. Vilket är ovanligt, fast jag brukar ju ha rätt och lyckas få sambon att inse det rätt så snabbt, hi hi.

Fönster kommer från Elit och är deras extreme modell och blir alltså vita. Har inte tänkt ha några spröjs, vi får bo in oss först och känna av om det passar till husets utseende i övrigt. I sånt fall köper vi det senare. Eftersom vi väljer oinredd ovanvåning får vi lägga till fyra fönster i gavelspetsarna och två takfönster, ett i badrummet och ett i allrummet.
Hängrännor från Lindab blir också vita, vill inte att de ska sticka ut. Tycker inte det är någon fin detalj och vill inte att de ska synas genom att man har de i en avvikande färg.
Takpannorna blir tegelröda behandlade från Jönåker. Detta fick vi besluta redan innan för att vi skulle kunna välja tomt. Området är indelat så röda pannor är för sig och grå för sig.
Ytterdörrana kommer från Bordörren. Vid huvudentren som vätter ut mot gatan kommer Linjalen sitta och vid tvättstugan kommer den släta Lejonet sitta, även dessa vita.

Så nu väntar vi på ett förhoppningsvis snabbt besked.

1 soffie:

skriven

men å va spännande det måste vara att bestämma och välja hur det ska bli,

ha det mysigt i helgen

2 Nybyggare:

skriven

HejHittade denna bloggen när jag satt och sökte information om Parkbyn, även vi kommer bygga där ute med LB-hus :)

3 Sara:

skriven

Hej Nybyggare!Vad roligt, vilket hus kommer ni bygga?

4 Clas:

skriven

HejVi kommer bygga ett Classic 135, skicka ett mail så kan vi kanske försöka utbyta lite tips och ideér under byggets gång, jag tror att du ser min mail-adress?//Clas

Kommentera här: